Tapas Cheese Fondue - Delfts Blauw - Hand Geschilderd

Waardering:
100% of 100
Kaasfondue is lekker feestelijk en zo klaar. Als Diner voor 2 of gezellig als tapas. Sfeervol verwarmd met een waxinelichtje.
Reclame -100% korting

Kaasfondue is lekker feestelijk en zo klaar. Als Diner voor 2 of gezellig als tapas. De handbeschilderde Delfts Blauwe fonduepan wordt sfeervol verwarmd met een waxinelichtje.

Gesmolten heerlijkheid
Op een zwoele zomeravond genieten van een heerlijk tapasdiner voor twee met een verfrissend glas Sangria erbij …. Maar je kunt ook een Holladse winteravond Spaans gezellig maken door het serveren van verschillende kleine gerechten.

Hierbij mag de Tapas Kaasfondue niet ontbreken! Met deze fondue voeg je op een snelle wijze gesmolten kaas als een heerlijk tapasgerecht toe.


Specificaties

  • Deze fondueset bestaat uit een vierkante handgeschilderde Delfts Blauwe pot die op een mahoniehouten plank geplaatst is. Een sfeervol waxinelichtje zorgt voor de verwarming.
  • Inhoud fondueset: 400 gram/0.4 liter


Deze fonduepan is ook ideaal geschikt voor chocolade fondue.


Specificaties:

  • Keramieken handgeschilderd pannetje
  • 4 vorkjes
  • Mahoniehouten plankje
  • waxinelichtje
  • Afmeting: 160 mm x 160 mm x 135 mm
  • Geschikt voor 400 gram kaas
  • Vaatwasmachine bestendig
  • Magnetron Veilig

     

     

    Deze fonduepan is geschikt voor:

    • Kaasfondue
    • Chocolade fondue


    Omschrijving producent:

    Boska Holland werd meer dan 100 jaar geleden opgericht in Bodegraven door Willem Bos, toen hij zijn eerste kaasboor smeedde. Het familiebedrijf ontwikkelde zich gedurende vier generaties tot het huidige bedrijf, gespecialiseerd in hoogwaardig kaasgereedschap.

Lees meer...

Meer gegevens - Ingrediënten
Merk Boska
Kleur Blauw
Keramiek of gietijzer Keramiek
Inhoud 0,4 liter
Wordt verwarmd met Waxinekaarsje
Geschikt voor Inductie Nee
Recept

Kaasfondue

Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:
50 gr boter
50 gr bloem
½ liter bouillon (lekkerste is paddenstoelenbouillon)
½ bakje champignons/paddestoelen
1 ons bacon/ham
½ pond kaas (goede smeltkaas is bijv. parano. Je kunt evt extra wat blauwschimmelkaas, zoals gorgonzola, toevoegen).
peterselie, knoflook, bieslook, peper

Voorbereidingen:
Champignons schoonmaken en in kleine stukken snijden.
Kaas raspen.
Bacon/ham in snippers snijden.
Verse kruiden hakken.
Teen knoflook pellen.
Bouillon maken.

Bereidingswijze
Smelt de boter langzaam op een laag vuur. Roer de bloem erbij en laat even garen. Giet, scheutje voor scheutje, de bouillon erbij. Goed roeren totdat je een gladde rout hebt. Pers hier een teen knoflook door en zet de pan op een vlamverdeler.
Roer nu handje voor handje de kaas erdoorheen. Laat eerst goed smelten voor je de volgende hand erin gooit anders krijg je klonten.

Bak de gesneden chamignons even aan en roer deze ook door de fondue. Voeg nu nog de gesneden bacon/ham en de verse kruiden toe. Maak op smaak met peper.

Serveertips:
Serveren met stokbrood en een frisse salade.


Dit recept wordt u aangeboden door:
     Smulweb

Type Geschenkdoos n.v.t.

Lees meer...

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Tapas Cheese Fondue - Delfts Blauw - Hand Geschilderd
Uw waardering

Lees meer...

No Related Posts

Lees meer...